A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Проведення відкритого уроку «Мінна безпека» для учнів 9-11 класів

Дата: 07.04.2017 10:50
Кількість переглядів: 1393

Міни і вибухонебезпечні предмети забрали і скалічили безліч людських життів. Цей жах триває І зараз.

8-го грудня 2005-го року на рівні Генеральної Асамблеї ООН прийнята резолюція №А/ИЕ8/60/97, де висловлюється глибока стурбованість і занепокоєність масштабними гуманітарними проблемами, викликаними наявністю цієї грізної зброї - мін і вибухонебезпечних пережитків війн і військових конфліктів. У даній резолюції підкреслюється необхідність посилення уваги з боку держав, котрі зіштовхуються з мінної загрозою, а також проводиться відвертий заклик до країн, громадських і неурядових організацій з метою запобігання подальшого використання мін та інших аналогічних небезпечних вибухових пристроїв.

4 квітня офіційно проголошено Міжнародним днем просвіти з питань мінної небезпеки і допомоги в діяльності, пов’язаної з розмінуванням. Небезпека, яку несе в собі використання цього виду озброєнь, має більш серйозні і більш тривалі соціально-економічні наслідки як для мирного населення держав, де є проблема мін і замінованих об’єктів, минулих наслідків військових конфліктів, так і для тих, хто використовує цю зброю у своєму арсеналі.

      На виконання доручення  голови обласної державної адміністрації 4 квітня  2017 року у навчальних закладах відділу освіти, культури, спорту і туризму Асканія-Нова селищної ради було проведено відкритий урок «Мінна безпека» для учнів 9-11 класів, з метою підвищення протимінної безпеки населення та дітей, ефективності функціонування загальнодержавної системи боротьби з терористичною діяльністю, здійснення заходів, спрямованих на убезпечення об’єктів від можливих терористичних посягань у навчальних закладах.

На  відкритому уроці  «Мінна безпека» у НВК Асканія-Нова-гімназія були присутні представників служби з надзвичайних ситуацій селища Асканія-Нова, офіцери підрозділу військової частини А-1325 (32-ий реактивний артилерійський полк (32 РеАП, в/ч А1325) — з'єднання берегових ракетно-артилерійських військ берегової оборони ВМС України) селища Асканія-Нова.

Учні прослухали лекцію-практикум «Що я повинен робити у разі надзвичайної ситуації».

Декілька загиблих щороку - трагічна реальність. Гинуть дорослі, намагаючись здати небезпечну знахідку до пункту прийому металобрухту або при спробі розібрати пристрій з метою отримати вибухову речовину; гинуть діти, які з цікавості підкладають боєприпаси у багаття. Натрапити на небезпечну «іграшку» можна практично скрізь: у лісі, у старому окопі, на свіжозораному полі, на власному городі й навіть на вулицях міст. І якщо вибухові пристрої серійного зразка легко розпізнати за зовнішнім виглядом і діяти відповідно до ситуації, то саморобну вибухівку, що може з’явитися на вулицях міст і селищ, розпізнати набагато складніше. Небезпека терористичних актів, від яких не застрахована жодна країна світу, робить питання поводження із невідомими, залишеними без догляду речами украй актуальним.

Інспектор з освіти Чернобаєва О.Л

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора