A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Газ чи пелети? Здоров`я дітей!

Дата: 13.02.2018 13:01
Кількість переглядів: 1239

Фото без опису«Зростання цін на традиційні енергоносії робить використання біопалива у побутових та промислових цілях все більш актуальним.

Україна має величезні ресурси для виробництва такого палива.

Зокрема — для виробництва пелет і брикетів, сировиною для яких є відходи деревообробки та сільського господарства.

За даними Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження, економічний потенціал біомаси для виробництва твердого біопалива в Україні у 2015 році становив 21,07 млн тонн умовного палива.

Такий обсяг може замістити 18,16 млрд кубометрів природного газу. Тим не менш, Україна поки ще слабо використовує свій винятковий потенціал…»

Сайт «BIOWATT»  стаття «Проблеми переходу котелень на біопаливо».

А наша громада відкрита до новаторства та реформування, тому всі котельні соціальних закладів були переведені з газових котлів на твердопаливні котли.

«…Пелети та брикети стали значущим енергетичним ресурсом в Європі з початку 2000-х років. Обсяги постачання та споживання цього виду палива в європейських країнах становлять близько 400 млн тонн на рік. Така продукція стандартизована, а її виробництво сертифіковане.

      Використання біопалива в Європі не обмежується пелетами і брикетами. Кожен населений пункт сам приймає рішення про можливість спалювання пакованої соломи або деревної тріски для виробництва тепла та електроенергії…»

 Сайт «BIOWATT»  стаття «Проблеми переходу котелень на біопаливо».

Так, і в нашій громаді разом з пелетами та брикетами спалюються сільськогосподарські відходи. І разом з економією бюджету виникла проблема осідання диму, але це найближчим часом буде вирішено через виконання технічних механізмів.

 

«…Як показує європейський досвід, хоча природний газ є найбільш чистим органічним паливом, його спалювання для виробництва тепла неефективне.

Вартість цього ресурсу з часом буде тільки зростати, тоді як вартість тепла з біопалива з розвитком вирощування енергетичних порід деревини і підвищенням ефективності переробки відходів сільського господарства буде знижуватися.

Біопаливо — це не тільки екологічно чистий енергоносій, але й відновлюваний ресурс, використання якого підвищує енергетичну незалежність країни…»

Сайт «BIOWATT»  стаття «Проблеми переходу котелень на біопаливо».

Прийнявши рішення перейти на біопаливо – в дитячі садки, школи, амбулаторію та інші заклади прийшло тепло. Коли в останнє в школі було тепло? Вихованці музичної  школи можуть порівняти умови в яких вони займались, ще той рік  і сьогодні. А через встановлені норми на газ, в минулі роки, в навчальних закладах ніколи не підіймалась температура більш ніж 16 градусів…

        Далеко не все зроблено, ще є деякі технічні проблеми, але вони виникли не сьогодні, а ще багато років тому…

     А наша громада сьогодні їх вирішує, поставивши здоров`я дітей на перше місце.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора