A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Проект герба та прапора громади Асканія-Нова

Дата: 06.06.2017 13:34
Кількість переглядів: 997

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ!

ПРОПОНУЄМО РОЗГЛЯНУТИ ПРОЕКТНУ ПРОПОЗИЦІЮ ГЕРБА ТА ПРАПОРА НАШОЇ ГРОМАДИ.

СВОЇ КОМЕНТАРІ ТА ПОБАЖАННЯ ЗАЛИШТЕ В ПОДАНІЙ ФОРМІ

 

 

 

У золотому полі зелений круг, в якому золота голова коня; у червоній главі золотий орел.

Пояснення символіки: Голова дикого коня символізує прадавнього жителя Дикого Поля - тарпана, останній невпокорений дикий кінь загинув неподалік Асканії у 1876 році, що й спонукало Фальц-Фейна спорядити кілька експедицій до Монголії і завести в Асканійський степ коней Пржевальського, які стали візитівкою Асканії і завдяки цьому були врятовані, і пізніше повернені на батьківщину.

Золоте поле означає щедрість українського безкрайнього степу, в якому розташована Асканія-Нова з її заповідним степом, дендропарком і зоопарком, а також символізує чистоту, багатство і силу.

Зображення золотої кінської голови в зеленому колі запозичене з герба роду Фальц-Фейнів, представник якого Фрідріх Фальц-Фейн завіз  до Асканії коня Пржевальського, створив дендропарк і зоопарк, заснував заповідник, котрий нині носить його ім'я.

Червона глава також запозичена з герба Фальц-Фейнів, вона символізує пекуче південне сонце, яке дарує життя всьому живому. Червоний колір символізує  любов, мужність. Зелене коло символізує Великий Чапельський під.

Зелений колір символізує надію, достаток, свободу і радість. Зображення золотого степового орла символізує асканійську степову фауну, означає волю. Золотий орел є також символом сонця. Орла запозичено з герба герцогів Ангальт-Кетенських, представник яких Фердинанд заснував поселення Асканія-Нова у 1828 р., назвавши його на честь володіння своїх предків - Асканія (Ашарія, тепер це місто Ашерслебен) у Німеччині.

        Герб  вписаний у декоративний картуш коричневого кольору та увінчано срібною міською короною, що вказує на статус поселення. Прапор несе кольори та елементи герба. Запропонований проект прапора повністю відповідає вексилологічним вимогам та історичній традиції. Прапор може застосовуватися з додатковим горизонтальним кріпленням як хоругва (скажімо - у залі селищної Ради).

Прапор: Прапор: Квадратне червоне полотнище, на якому в центрі жовтого клина, що йде від древка до середини вільного краю, зелений круг (завширшки в 3/8 сторону прапора), а в ньому - жовта голова тарпана (дикого коня).

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора