A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Реформа надання соціальних послуг

Дата: 01.04.2018 21:48
Кількість переглядів: 1158

 

Володимир Саєнко: Фонд соціального страхування провів реформу надання соцпослуг

16.03.2018

Без збору довідок, відвідування робочих органів і «вибивання путівок» – Фонд соціального страхування України повністю переформатував і перевів на адресність процес отримання соціальних послуг, що надаються за його кошти. Зокрема, для працюючих українців спростилось отримання медичної реабілітації, вартість якої 100-відсотково покривається з бюджету Фонду соцстрахування. Про це повідомив голова правління ФССУ Володимир Саєнко.

Отримати послуги від Фонду соціального страхування України стало легше та швидше, а новий механізм їх надання став прозорим. Як наголошує голова правління Фонду, реформування системи надання соцпослуг було проведено у рекордно короткі для України терміни – менше ніж за 7 місяців повноцінної роботи новоствореного Фонду соціального страхування України.

«Ми повністю відійшли від необхідності пацієнтам збирати довідки чи відвідувати робочі органи Фонду – співробітник Фонду особисто приходить в стаціонар до хворого, якому за медичними показами необхідна реабілітація, та бере на себе всю бюрократичну роботу. Застрахованій особі потрібно пред’явити лише паспорт і код для її ідентифікації», – говорить Володимир Саєнко.

Крім того, з 1 січня 2018 року пацієнт має право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для проходження лікування за кошти Фонду, путівки замінили тристоронні договори та акти виконаних робіт, а кількість лікарень, що мають можливість направляти хворих на відновне лікування за рахунок коштів ФССУ, збільшилась у 3,5 рази.

Зокрема, за спрощеною процедурою та за кошти Фонду можна відновити здоров’я після перенесеного інсульту, інфаркту міокарда, операцій на опорно-руховому апараті, серці, у разі підгострого періоду опіків, захворювань легень, цукрового діабету тощо.

Пройти медичну реабілітацію після перенесених захворювань і травм за рахунок коштів Фонду соціального страхування має право кожна застрахована, тобто офіційно працевлаштована особа за наявності медичних показань. На сьогодні під захистом Фонду знаходиться більше 12 млн осіб.

«Затверджений бюджет ФССУ дозволить повністю охопити реабілітацією всіх застрахованих осіб, які її потребують. Ми очікуємо, що у цьому році відновне лікування за кошти Фонду отримають на 20% більше українців», – говорить Володимир Саєнко.

Станом на сьогодні Фонд забезпечив медичною реабілітацією за новим механізмом 3 800 застрахованих осіб.

Роз'яснення щодо лікування застрахованих осіб в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм

27.02.2018

 Відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування застраховані особи (працюючі) мають право на медичну реабілітацію (відновне лікування) в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм за рахунок коштів Фонду соціального страхування України (далі – Фонд).

Медична реабілітація призначається пацієнтам, які перебувають на стаціонарному лікуванні, після закінчення гострого періоду захворювання.

Відновлення здоров’я застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду здійснюється за профілями медичної реабілітації:

-            нейрореабілітація (підгострий період інсультів, черепно-мозкових травм);

-            м’язово-скелетна реабілітація (підгострий період після операцій ортопедичних та травматологічних, хронічні ревматологічні захворювання);

-            кардіо-пульмонарна реабілітація (підгострий період інфаркту міокарду, після операцій на серці; підгострий період захворювань легень, після операцій на легенях та без операцій; цукровий діабет);

-            медико-психологічна реабілітація учасників АТО;

-            реабілітація після оперативних втручань на органах зору;

-            реабілітація при порушенні перебігу вагітності (ускладнена вагітність);

-            інша (соматична) реабілітація: підгострий період після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах.

За рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарської-консультативної комісії (далі – ЛКК) закладу охорони здоров’я, де перебуває зазначена особа на стаціонарному лікуванні, особа направляється до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу за її вибором відповідно до медичних показань визначеного профілю медичної реабілітації.

Після надання висновку ЛКК заклад охорони здоров’я інформує орган Фонду про потребу застрахованої особи в подальшому лікуванні в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу.

Представник Фонду разом із хворим заповнює заяву про забезпечення реабілітаційним лікуванням та пропонує обрати відповідний санаторій.

Фонд узгоджує із санаторієм, обраним застрахованою особою, можливість прийому на реабілітаційне лікування та дату заїзду.

Між застрахованою особою, органом Фонду та санаторно-курортним закладом укладається тристоронній договір.

Направлення застрахованої особи з порушенням перебігу вагітності до спеціалізованого реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу за рахунок коштів Фонду здійснюється безпосередньо із жіночої консультації (амбулаторно-поліклінічного закладу).Адресне забезпечення санаторною медичною реабілітацією передбачає збільшення кількості застрахованих осіб, які зможуть відновити здоров’я в реабілітаційних відділеннях санаторіїв за рахунок коштів Фонду. 

 

https://drive.google.com/file/d/1H3OkjQeQy09tNEqZK_ooZgXgP6KEhnAX/view?usp=sharing


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора