A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Бюджет для громадян ОТГ Асканія-Нова, 2018 рік

Дата: 03.11.2018 10:01
Кількість переглядів: 760

В п’ятницю 2 листопада в ОТГ Асканія-Нова вперше відбулась акція «Впливай на бюджет своєї громади», яка була організована селищною радою Асканія-Нова спільно з експертами Громадське партнерство "За прозорі місцеві бюджети". 
Акція пройшла зранку на площі ринку, де в цей день зібралось багато жителів громади.
Під час акції змогли презентувати вперше розроблений та запроваджений селищною радою «Бюджет для громадян», де в доступній формі викладена інформація про наповнення бюджету громади, використання бюджетних коштів, основні ключові напрямки для розвитку громади. Також, головний бухгалтер Асканійської селищної ради Марина Дудок та бухгалтер Ольга Пилипенко, які активно долучились до акції, змогли профільно роз’яснити зацікавленими жителями інформацію про використання бюджетних коштів та зібрали більше двадцяти пропозицій до бюджету громади на наступний рік. Зібрані пропозиції будуть опрацьовані селищною радою та враховані при складанні бюджету на наступний рік. До інформування та роз’яснення бюджетної інформації активно долучився також заступник голови селищної ради Асканія-Нова Андрій Щербина, директор дитячої юнацької спортивної школи Дмитро Любашенко, менеджер з питань розвитку території та інвестицій Сергій Ведмеденко, юрист ради Роман Станішевський. А також, активну участь в акції та поширенні інформації приймали партнери з Громадської організації «Нова генерація» - Наталі Дорофеєва та Анастасія Климентенко. 
Слід зазначити, що пропозиції громада почала збирати ще з початку жовтня, під час масових заходів громади. Так активно долучились жителі громади до надсилання своїх пропозицій під час святкування Дня громади 12 жовтня. 
Окрім того, на цьому громада інформаційну кампанію не завершила і найближчим часом планує провести презентації «бюджету для громадян» в інших селах громади, а також під час відкритих зустрічей селищного голови з жителями громади. 
Окрім того, ознайомитись з розробленим «Бюджетом для громадян» можна буде перейшовши за посиланням:

Презентація бюджету

Хто не зміг подати свої пропозиції під час вуличного спілкування та зустрічей, має можливість направити свою пропозицію до бюджету он-лайн протягом листопада, заповнивши гугл-форму  за посиланням https://goo.gl/forms/RajMwCvsWsmcdHkI2 

    Запрошуємо всіх жителів громади бути активними та приймати участь у формуванні бюджету громади на 2019 рік!!! 
Нагадаємо, що «Бюджет для громадян» - це складений доступною мовою та з використанням візуалізації документ, який допоможе простому мешканцю розібратись у бюджеті громади. Завдяки Програма DOBRE мешканці 50-ти громад України впроваджують у себе передовий досвід світу у прозорості місцевих бюджетів. Жоден обласний центр в Україні ще немає таких напрацювань, а громади уже успішно їх реалізовують.
#За_прозорі_місцеві_бюджети #Громадське_партнерство #Пограма_DOBRE

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора