A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Обережно, сказ!

Дата: 10.05.2019 16:25
Кількість переглядів: 685

Сказ – це гостре інфекційне захворювання нервової системи. Часто джерелом поширення вірусу сказу є собаки, лисиці чи вовки. Людина може заразитися сказом від інфікованої тварини через укус чи подряпину.

Людям вірус сказу зазвичай передається при укусі заражених тварин, при чому у 99% випадків джерело інфікування - собаки.

Міністерство охорони здоров'я України закупило і передало в регіони понад 39 тисяч доз вакцин для профілактики сказу. Їх використовують для вакцинації людей, якщо є підозра, що тварина може бути заражена збудником сказу (а це в кожному випадку укусу або потрапляння слини невакцинованої від сказу тварини на ділянки ушкодженої шкіри, де є порізи чи подряпини або ж на поверхню слизової оболонки).

У регіонах також наявні препарати - антирабічні імуноглобуліни/сироватки. Це препарати, що вводяться разом з вакциною проти сказу, якщо є підтвердження, що тварина заражена вірусом.

Як гуманітарна допомога в Україні наявні 14 060 доз антирабічних імуноглобулінів (станом на 1 липня). Україна також цьогоріч вперше буде закуповувати ці препарати на державному рівні.

Всі, хто отримав травму нанесену твариною з підозрою на сказ або ж підтвердженим сказом, мають право отримувати безоплатну медичну допомогу.

Пам'ятайте, що при укусах тварин також можливе зараження збудником правця. Щеплення проти правця доступні в державних комунальних закладах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора