A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Відбулася подія в смт. Асканія-Нова, "Асканія Фест"

Дата: 10.06.2019 20:11
Кількість переглядів: 698

 

Туристичний сезон стартував з Асканії

 

Доволі символічно, що цьогорічний літній туристичний сезон Херсонщина відкривала саме в Асканії-Новій. Посеред травня сюди по досвід та з презентацією своїх можливостей з’їхалися сотні партнерів, у тому числі з об’єднаних територіальних громад, які активно розвивають туристичну галузь. Десятки делегацій перед початком грандіозної церемонії відкриття зустрів Віталій Каземирович та розповідав про особливості цієї сфери діяльності ОТГ, про плани, перспективи. Туризм при цьому розглядався як інструмент сталого місцевого економічного розвитку.

  

«Після 2014-го кількість туристів спочатку кардинально зменшилася, однак уже наступного року збалансувалася майже до попередніх обсягів. Щоправда, з боку Азовського моря причиною відтоку стала ще й украй погана дорога, якою перевізники відмовляються їхати», — резюмує селищний голова. На дорозі, що веде до Чаплинки, вже проводився ямковий ремонт. Буде ремонтуватися й шлях у бік азовського узбережжя за матеріальної підтримки жителів громади, приватних підприємців, заповідника.

 

На тлі урочистих подій відкриття сезону, яскравих виставок, ярмарку, численних атракціонів, презентаційних екскурсій та подорожей, неймовірно яскравих дійств на землі та в небі, дороги, які перед тим мусили здолати гості, видалися не такими вже й нестерпними. Грандіозний Турист-Fest завдяки організаторам дійсно перетворився на відпочинок на будь-який смак для дорослих та дітей, поєднав історію й національний колорит українства, фольклор та витвори ужиткового мистецтва, численні народні розваги. Епіцентр ключових подій фестивалю привертав увагу численними локаціями: від ярмарку з сувенірами та шедеврами української кухні, презентаціями туристичних куточків Херсонщини, частуваннями від провідних товаровиробників  Таврійського краю до креативних фотозон.

 

Масштабній події, яка зібрала в Асканії тисячі гостей, передувала копітка підготовка. Про її особливості перед початком фестивалю Віталій Свінціцький розповів учасникам навчального візиту до громади — представникам органів місцевого самоврядування з різних куточків області. Говорили про різні аспекти наповнення місцевого бюджету громади, зацікавленої в комплексному розвитку туристично-рекреаційної зони. До дрібниць обговорювали те, чим можна привабити туристів та одночасно брендувати територію. Не оминули й тему налагодження відповідної інфраструктури для зручності та комфорту туристів, співпрацю з бізнесом, міжмуніципальне співробітництво з сусідніми ОТГ.

 

Від побаченого та злагоджено реалізованих проектів рябіло в очах, враження та емоції переповнювали. Адже роль об’єднаної громади в організованому дійстві справді є взірцем творчої ініціативи та її втілення громадою, залучення до співпраці інших ОТГ, де розвиток цієї сфери є одним зі стратегічних. Асканія-Нова продемонструвала, як об’єднана громада стає потужним локомотивом змін та цікавих туристичних продуктів.

 

Таким чином методом народної толоки було збудовано величезну сцену розміром 12х15 м, а також облаштували 300 посадочних місць глядацької зали. Вхід на цей концертно-фестивальний майданчик, де також проводяться дискотеки, прикрасили аркою «Асканія-Фест». Гігантські розміри такого зеленого театру справді справляють враження. Саме тут на головній сцені під час туристичного форуму виступали зірки української естради. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора