Асканія-Нова селищна військова адміністрація

Херсонська область, Каховський район

Три роки роботи ОСББ Будівельна 20 та ОСББ Будівельна 22. Досягнення та успіхи.

Дата: 04.11.2019 13:37
Кількість переглядів: 856

Три роки роботи ОСББ "Будівельна 20" та ОСББ "Будівельна 22". Досягнення та успіхи.

Під час реформи сфери житлово- комунальних послуг мешканцями будинків №20 та №22 у 2016 році на загальних зборах прийнято вольове рішення про створення ОСББ "Будівельна 22" та ОСББ "Будівельна 20" (далі - ОСББ) для належного утримання будинків №20 та №22 (далі - Будинки) та прибудинкової території.

Успішні результати трьохрічної роботи ОСББ повністю перевершують виконані роботи Асканійським житлово- експлуатаційним господарством за 30 років утримання Будинків.

Завдячуючи зусиллям Голови ОСББ Туринської Наталії, відповідальної особи будинку №22 Шамрая Миколи, відповідальної особи будинку №20 Карихіної Людмили та небайдужих співвласників за час існування ОСББ вдалося виконати значний обсяг роботи щодо приведення Будинків та внутрішніх мереж до належного стану.

В першу чергу мешканці Будинків розчистили підвали від будівельного сміття, яке накопичувалося роками. З чердачного приміщення  будинку №20 винесли гори  пташиного посліду та пір’я, які забивали стічну систему для відведення дощової води. Біля Будинків натянуто нову металеву проволоку для сушіння одягу та пофарбовано металеві стовпчики.

 

Необхідно зазначити, що за рахунок виключно накопичених коштів  ОСББ виконано:

  • заміну сегментів каналізаційних труб на сучасні пластикові від Будинку до каналізаційних колодязів біля під’їздів № 1-6;
  • виконано капітальний ремонт вимощення Будинків;
  • під вимощення Будинків досипано землю для кращого водовідведення. Тепер подвали Будинків сухі та дощова вода не потрапляє під фундамент;
  • ганки 6 під'їздів будинку №20 викладено протиковзкою бруківкою;
  • на прибудинковій території встановлені  нові пофарбовані лавки;
  • проведено освітлення прибудинкової території біля кожного під'їзду Будинків.  Яскраві світлодіодні ліхтарі встановлені на кронштейнах на рівні другого поверху для кращого освітлення прибудинкової території та вмикаються по фотоелементу. 

Також, ОСББ ініційовано проведення аудиту внутрішніх електромереж Будинків, за результатом якого  здійснено:

  • капітальний ремонт силового кабелю, який з'єднує будинок №22 із загальною електромережею. Після ремонту в будинку №22 з’явилася третя фаза;
  • технічне обслуговування  трансформаторів в будинках із заміною зношених елементів;
  • встановлення заземлення. Для чого в підлогу щитової кімнати будинку № 22 забито 7 двохметрових штирі та з'єднано їх металевою пластиною;
  • встановлено новий рубильник, який вимикає будинок №22 від електромереж загального живлення.

Всі будівельні та електромонтажні роботи виконані підрядними організаціями, які мають фахових працівників належного кваліфікаційного рівня.

Мешканці будинків №20 та №22 вдячні підрядним організаціям ПрАТ “ПМК 167”, ПП “Дніпро-Південь” та КП “Асканія-Нова” за якісно проведені роботи.

Підсумовуючи вищевикладене, ОСББ є ефективною формою управління будинком. Проте, потребує фінансової підтримки зі сторони місцевих органів самоврядування через затвердження та реалізацію програми співфінансування проведення капітальних ремонтів житлових будинків ОСББ в смт. Асканія-Нова.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора