A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Тиждень права та "16 днів протидії торгівлі людьми" в Асканії-Нова

Дата: 08.12.2019 21:26
Кількість переглядів: 511

05 грудня 2019 року в рамках тижня права та «16 днів проти насилля» Асканія-Нова селищну раду відвідала начальниця Чаплинського бюро правової допомоги та голова ГО «Інформаційний правозахисний центр «Едельвейс», Чавурська Олеся Валеріївна. Учням 5-11 класів ОЗ НВК Асканія-Нова-гімназія був показаний документальний фільм «Кривдник»в рамках Мандрівного фестивалю DocudaysUА. По закінченню перегляду відбулася дискусія на тему  «Булінг- Не мовчи!» Також була проведена інформаційна лекція на тему  «Домашне насилля та відповідальність», де діти мали змогу отримативідповіді на свої болючі питання.

На великій перерві Олеся Валеріївна нагадала вчителямпро їх права та розповіла про правозахисний механізм дії захисту особи при булінгу вчителів дітьми.

Також спеціалістка-правозахисниця відвідала Асканійський дитячий ясла-садок загального розвитку, де провела лекцію на тему «Протидія торгівлі людьми» для співробітників закладу. Молоді жінки почули про небезпеку, яка може очікувати людей, які їдуть на заробітки за кордон, правдиві історії українських заробітчан, які стали жертвами торгівлі людьми, про необхідність знання законів та про механізм дії в разі потрапляння у критичну ситуацію.

Завдякирегіональній спеціалістці  Фонду Народонаселення ООН в Україні та членкині Херсонського обласного центру «Успішна жінка», Анжелі Литвиненко, всі бажаючі мали змогу зіграти в чудову гру «Ліза та її друзі подорожують світом», за допомогою якої дівчата дізналися, що треба брати з собою в разі виїзду за кордон, яку інформацію треба залишати вдома своїм рідним, як треба діяти в разі потрапляння в небезпечну ситуацію та навіть змогли в телефонному режимі поспілкуватися з консультанткою Національної безкоштовної гарячої лінії з питань протидіїторгівлі людьми.

Дякуємо Чавурській Олесі Валеріївні за змістовну зустріч! Сподіваємось, що надана інформація дасть змогу учням зрозуміти, що знущання та прояви насилля одне до одного не є нормою та можуть привести до трагічних наслідків, вчителі стануть терпимішими до своїх учнів а  мешканці громади  зможуть подорожувати та відпочивати за кордоном безпечно.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора