A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Інформація щодо проведених заходів до Дня Державного Прапора України та 29-ї річниці Незалежності України

Дата: 25.08.2020 16:17
Кількість переглядів: 516

24 серпня Україна відзначала 29-ту річницю своєї незалежності, адже це державне свято, яке відзначається щороку  на честь ухвалення Верховною Радою УРСР Акта проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою створення держави Україна в її сучасному вигляді.. По всій країні відбулася низка заходів.

   У нашій громаді також пройшло безліч заходів. Так у рамках святкувань з 22 серпня  у приміщеннях селищних бібліотек відкрилася тематична експозиція «Кроками незалежності». Також гуртківці виготовили обереги «Ляльки-мотанки» та   панно «Моя країна». На території Асканія- Fest  23 серпня о 17.00 відбулося  підняття Прапора Держави  та виступ ансамблю збройних сил України. О 18.00 відбулися урочистості, які відкрив селищний голова Віталій Свінціцький разом з начальницею відділу освіти, культури, спорту і туризму Іриною Цой.

 Ірина Федорівна повідомила: «Сьогодні ми є свідками великих перетворень, що відбуваються в країні та нашій громаді. Ми-майбутнє України. То ж своїми знаннями, працею,  своїми здобутками та досягненнями славимо її. »  З нагоди відзначення 29-тої річниці Незалежності України отримано листа від генеральної дирекції  «Лідери ХХІ століття», у якому зазначено, що рішенням Президії Асамблеї ділових кіл та науково-експертної Ради Свінціцького Віталія Каземировича удостоєно вищою суспільної нагороди Орденом «За громадянську доблесть».

  Із превеликим задоволенням мешканці громади та гості продивилися святковий концерт, який їм приготовили артисти обласного музично-драматичного театру ім. М. Куліша. Артисти своїм виступом  не перший раз радують асканійців. Віталій Каземирович за тісну співпрацю і розвиток культури у громаді Асканія-Нова вручив подяку колективу театру. Закінчилося свято масовими гуляннями.  Святковий захід відвідало біля 600 осіб.

24 серпня відбулася матчева зустріч з футболу, в якій брали участь команди з Асканії-Нова, Чаплинки, Новотроїцьке, Каховки. Переможцем стала команда «Асканія-Динамік». В селищах Маркеєв, Питомник, Комиш, Іллінка пройшли святкові концерти.

Будьмо гідними своїх предків, бережімо волю і незалежність України, поважаймо свій народ . Шануймо себе і свою гідність, і шановані будемо іншими. Від щирого серця бажаю всім миру та злагоди, здоров’я та довголіття. Нехай не міліє джерело нашої віри, надії і любові до рідної землі, додається енергії, снаги і впевненості у власних силах і переконаннях!

Інспектор з питань культури А. Фисина

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора