A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Результати моніторингу роботи депутатів за 2019 рік

Дата: 22.09.2020 16:03
Кількість переглядів: 434

Учасники Молодіжної ради Асканія-Нова селищної громади провели дослідження-моніторинг роботи депутатів за 2019. Мета такого дослідження – це оцінка роботи депутатського корпусу та кожного депутата зокрема. Вважаємо, що така робота і її публічність сприятиме покращенню роботи депутатів у 2020 році та допоможе громадськості зрозуміти, хто представляє їх інтереси у раді.

В рамках співпраці з Програмою DOBRE молодіжна рада Асканія-Нова ОТГ провела моніторинг діяльності депутатів селищної ради в 2019 році за 3-ма критеріями:

? відвідування депутатами сесій місцевої ради;

? особистий прийом громадян;

? звіт за рік перед виборцями.

Ми НЕ ОЦІНЮВАЛИ якість прийнятих рішень нашою радою. Але ми покажемо вам чіткі цифри, які говорять важливі речі про роботу депутатів нашої громади.

Для моніторингу було проаналізована інформація, яку отримано у відповідь на запити на інформацію від селищної ради та інформацію з відкритих джерел (офіційний сайт Асканія-Нова селищної ради https://askaniya-nova-gromada.gov.ua).

Нагадаємо, що відповідно до ст. 37 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад” зазначає, що депутати місцевої ради повинні відвідувати сесії, проводити прийоми громадян, звітуватися перед виборцями та працювати в постійних депутатських комісіях ради.

ВІДВІДУВАНІСТЬ СЕСІЙ

У 2019 році в Асканія-Нова селищній раді було проведено 12 пленарних засідань. Пленарні засідання, в яких взяли участь менше половини депутатів від загального складу у 2019 році відсутні.

За даними аналізу списків присутніх депутатів на пленарних засіданннях ради, встановлено, що два депутата пропустили 75% засідань (Рибас Я.Г. та Савіцький Р.В.).

Важливо нагадати депутатам, що, відповідно до підпункту 2 статті 37 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, підставою для відкликання депутата місцевої ради за народною ініціативою є пропуск депутатом місцевої ради протягом року більше половини (50%) пленарних засідань ради.

В той же час важливо відмітити депутатів , які не пропустили жодного засідання селищної ради протягом 2019 року:

Герасименко Т. Г., Грельов Р. І., Савіцька О. В., Райко М. І., Туринська Н. А., Тяпко Н. Д., Вітюк З. А.

Це свідчить про високу виконавську дисципліну цих депутатів та заслуговує на оприлюднення цієї інформації.

ЗВІТИ ДЕПУТАТІВ – МІФ ЧИ РЕАЛЬНІСТЬ?

Графік проведення звітів депутатів Асканія-Нова селищної ради у 2019 році не затверджувався. Звіт про роботу за 2019 рік депутати селищної ради не надавали до Асканія-Нова селищної ради та про розміщення в ЗМІ не повідомляли. На офіційному сайті Асканія-Нова селищної ради звіти депутатів за проведену роботу у 2019 році не висвітлено.

Жителі громади мають право на доступ до повної та актуальної інформації про депутатів своєї громади, про графік прийому громадян та інформацію про діяльність депутата/тки протягом його/її каденції.

ТО ЯК ВІДШУКАТИ СВОГО ДЕПУТАТА?

Графік прийомів громадян розроблявся. Відповідно до відповіді селищної ради від 30 червня 2020 року № 479/02-11, інформація про місце, час та дні прийому депутатів розміщено в приміщенні селищної ради на інформаційному стенді на першому поверсі. Також повідомлено, що на офіційному сайті селищної ради графік прийому громадян депутатами не висвітлюється.

НАШІ ВИСНОВКИ

Депутатство, по своїй суті, є волонтерством, тож вимагати стовідсоткового відвідування не можемо. Однак, ми вважаємо, що кожен у відповіді за те і тих, кого приручив, так і депутати мають відповідальність за інтереси своїх виборців. Робота депутата вимагає пожертв – власного часу, перш за все.

Ознайомитись з результатами проведеного моніторингу можна за посиланням:

https://drive.google.com/.../15f.../view...

https://drive.google.com/.../15RlItr1gJO54.../view...

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора