Асканія-Нова селищна військова адміністрація

Херсонська область, Каховський район

УВАГА!!! Керівникам с/г підприємств, фермерських господарств, землевласникам та землекористувачам

Дата: 19.03.2021 13:28
Кількість переглядів: 1898

УВАГА!!!

Керівникам с/г підприємств, фермерських господарств, землевласникам та землекористувачам.

В районі відмічено масову загибель сірих журавлів на території Великого Чапельського Поду біосферного заповідника «Асканія-Нова». 

Просимо звернути вашу увагу, щодо обробітку посівів озимих зернових культур від мишоподібних гризунів та рекомендуємо обережно поводитися з отруєними принадами на полях.

Якщо на одному гектарі посівів озимих та багаторічних трав щільність мишоподібних гризунів досягає 3-5 і більше колоній, то треба негайно приступити до винищувальних заходів. Найефективнішим і найекономічнішим способом боротьби з гризунами є застосування родентицидів. Провести винищувальні заходи потрібно вчасно і в короткий термін.

Для захисту посівів озимих зернових культур проти мишоподібних гризунів використовувати біологічні препарати та родентициди дозволені до використання в Україні, згідно «Переліку пестицидів та агрохімікатів». Рекомендовані препарати згідно методики застосування закладають в нори з послідуючим їх засипанням. Кожний родентицид використовують відповідно до рекомендацій виробника і які слід бездоганно виконувати через високу токсичність цих препаратів.

Під час проведення захисних заходів від мишоподібних гризунів слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1.2.001 98 та правил особистої гігієни і точно виконувати інструкції по застосуванню препаратів.

Пам'ятайте: застосування навіть найефективніших засобів від повторного заселення гризунами не рятує. А головне при боротьбі з мишоподібними гризунами не слід забруднювати навколишнє середовище і піддавати ризику здоров'я і життя людини.

Доводимо до Вашого відома, що наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 05.12.2013 року скасовано державну реєстрацію пестицидів на основі фосфіду цинку та виключено їх з Державного реєстру пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання на території України від мишоподібних гризунів. Дана вимога стосується таких пестицидів: принади родентицидні ФОСВІТ, г, РОДЕНФОС, СТРІЛЕЦЬ, а також препарати РОДЕНФОС, п., СТРІЛЕЦЬ, П., ФОСВІТ, п., ЩУРИН, п. тому їх використання заборонено.

 

Державний фітосанітарний інспектор                                 Галина ЩУР


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора