A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Новотроїцьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області інформує

Дата: 29.04.2021 11:56
Кількість переглядів: 552

Пандемія COVID-19 спричинила зростання кількості нещасних випадків у 3,9 раза

 

Щороку 28 квітня світова спільнота відзначає Всесвітній день охорони праці, покликаний звернути увагу на безпеку робочих місць, виробничі ризики, збереження життя і здоров’я працівників.

Щодня до Фонду соціального страхування України надходять сотні повідомлень щодо настання нещасного випадку на виробництві.

За кожним із зазначених повідомлень відповідні комісії, утворені роботодавцем, Держпраці або закладом охорони здоров’я проводять розслідування причин настання нещасного випадку. За підсумками проведених розслідувань фахівці Фонду соціального страхування України допомагають розробити та впровадити на підприємствах заходи із профілактики і системи управління охороною праці з метою упередження травмування працівників.

За підсумками І кварталу 2021 року Фонд соціального страхування України зареєстрував 3 502 потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві, у тому числі в разі інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 під час виконання професійних обов’язків, на які складено акти за формою Н-1/П (визнано комісіями пов’язаними з виробництвом).

Це в 3,9 раза більше, ніж у І кварталі 2020 року. Ріст зумовлено випадками гострих професійних хвороб на COVID-19 працівників закладів охорони здоров’я. Так, у січні–березні цього року було зареєстровано 2 525 потерпілих з діагнозом COVID-19, на яких було складено акт за формою Н-1/П (пов’язаний з виробництвом), що складає 72,1% загальної кількості потерпілих за цей період.

Відповідно до висновків проведених розслідувань основною причиною настання нещасних випадків є невиконання вимог інструкцій з охорони праці.

Найбільше нещасних випадків сталось із медичними сестрами (братами), сімейними лікарями, молодшими медичними сестрами (братами).

Рівень виробничого травматизму (гострих профзахворювань) найвищий серед жінок віком від 50 до 59 років.

Організація здорових і безпечних умов праці набула критичної важливості в умовах пандемії COVID-19. Страхові експерти з охорони праці робочих органів ФССУ змінили акценти і пріоритети своєї роботи, направивши максимальні зусилля на роботу з профілактики і запобігання випадків інфікування медиків під час виконання посадових обов’язків.

Під час проведення розслідувань фахівці Фонду розробляють заходи із запобігання, які є обов’язковими до виконання закладами охорони здоров’я та направлені на уповільнення поширення коронавірусної інфекції серед медичних та інших працівників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора