A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Працюйте легально!

Дата: 15.07.2021 08:39
Кількість переглядів: 2259

Державна служба України з питань праці, здійснює державний контроль за дотриманням законодавства про працю юридичними особами, та фізичними особами, які використовують найману працю. За останніми оприлюдненими даними Державної служби статистики України кількість неформально зайнятого населення складає 3 237,8 тисяч осіб (21% від загальної кількості зайнятого населення), тобто кожен п’ятий громадянин зайнятий у неформальному секторі економіки. Саме тому, один з основних напрямків роботи Держпраці є зниження рівня незадекларованої праці.

Працівник і роботодавець мають чітко розуміти всі ризики та наслідки використання найманої праці без належного оформлення. Для працівника – це втрата всіх гарантій у сфері праці. Для роботодавця ризики полягають у фінансових втратах – штрафи за незадекларовану найману працю. Крім того через високий рівень тіньової зайнятості держава втрачає доходи, які можна було б спрямувати на реалізацію програм соціально — економічного розвитку країни та підвищення добробуту громадян.

З 01 липня 2021 року Головним управлінням Держпраці у Херсонській області  розпочато велику боротьбу за офіційне працевлаштування спрямовану на вихід бізнесу з тіні, реалізації державної політики в напрямку сприяння легалізації найманої праці. 

Більшість інспекційних відвідувань припаде на сільськогосподарську сферу, адже, саме ця сфера визначена однією з найризикованіших у Херсонській області. Окрім того, інспекційними відвідуваннями буде охоплено такі сфери як торгівля, громадське харчування та тимчасове розміщення.

Незадекларована   праця  -  погано для всіх.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора