A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Річний звіт депутата Херсонської обласної ради 8 скликання Володимира Хвостова (грудень 2020 – грудень 2021 рр.)

Дата: 20.12.2021 15:31
Кількість переглядів: 527

Фото без опису

Політична партія «Слуга Народу»

Виборчий округ №4 (Асканійська, Новокаховська, Присиваська, Таврійська, Хрестівська, Чаплинська територіальні громади).

Згідно зі ст. 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» депутат зобов’язаний не рідше одного разу на рік звітувати перед виборцями свого округу про діяльність у раді (ст. 18 та 19 вказаного вище закону) та про роботу в окрузі (ст. 10 та 11).

Нещодавно минув рік від виборів до місцевих рад та першої сесії облради VIII скликання. Тож, хочу прозвітувати перед виборцями за зроблену роботу, подякувати за взаємодію владі та громадам.

Дата набуття моїх депутатських повноважень: 05 грудня 2020 року.

Я є заступником голови постійної комісії обласної ради з питань сільського господарства, земельних відносин та екології, входжу в групу «Аграрії Херсонщини» та є головою правління «Асоціації об’єднання водокористувачів».

Як депутат, передусім, представляю та захищаю інтереси своїх виборців, але відкритий для всіх жителів Херсонщини - у межах своїх повноважень і можливостей готовий допомагати кожному.

У   звітному  періоді   організував  свою політичну діяльність за наступними напрямками:

1. Прийоми громадян

Одним із пріоритетів роботи вважаю спілкування з жителями округу.

За звітний період проведено 12 прийомів у громадській приймальні, опрацьовано понад 70 звернень (письмових та усних) - порушувалися питання благоустрою, ремонту автомобільних доріг, сприяння у будівництві інфраструктурних об’єктів, медицини, надання матеріальної допомоги та інші.

З метою вирішення цих питань було направлено депутатські звернення, переважна більшість яких обернулися результатами. З головних звернень до органів влади:

  • до Департаменту інфраструктури Херсонської обласної державної адміністрації, ДУ «Місцеві дороги Херсонщини» та ДП «Херсонський облавтодор» про необхідність невідкладного ремонту дороги місцевого значення С221814 Новонаталівка – канал Р-2 на ділянці с. Рогачани - канал Р-2.
  • до ДУ «Місцеві дороги Херсонщини»  щодо завершення ремонту дорожнього покриття у селах Долинське, Новонаталівка та Шевченка.
  • до народного депутата України Ковальова О.І.  щодо  виділення  фінансування  з  державного  бюджету на капітальний ремонт Хрестівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Також направив відповідне звернення до Херсонської обласної державної адміністрації та Херсонської обласної ради - питання буде включено в Програму соціально-економічного розвитку на 2022 рік.

Прийоми громадян проводжу як на своєму окрузі, так і на всій території області, незалежно від офіційних днів і годин прийомів.

Громадська приймальня знаходиться за адресою – с. Долинське, вул. Миру, 4 (І поверх). Прийом громадян проводиться кожного місяця згідно з графіком, опублікованим на моїй сторінці та офіційній сторінці обласної ради у Facebook.

2. Робота в Херсонській обласній раді, участь у постійних комісіях та в пленарних засіданнях

Взяв участь у 11 засіданнях профільної комісії, долучався до виїзних засідань та засідань робочих груп щодо проблем загибелі червонокнижних птахів на території Біосферного заповідника «Асканія Нова» та забруднення навколишнього середовища на території Музиківської сільської ради.

Також беру участь у громадських заходах, організованих обласною радою, облдержадміністрацією, районними, селищними, сільськими радами.

Був присутній на 9 пленарних засіданнях обласної ради з 10, (лише одне засідання пропустив через поважну причину, пов’язану з основною професійною діяльністю).

Загалом на засіданнях постійній комісії розглянули 110 актуальних питань, з них 23 винесено на розгляд сесії, прийнято 108 висновків і рекомендацій, які доведено до відома 90 фізичних та юридичних осіб.  

Разом з колегами по партії «Слуга Народу» активно виступав на комісіях та сесіях, вносив пропозиції до їхніх рішень та порядку денного, брав участь у підготовці проєктів рішень. Ініціював звернення до вищих органів влади, які були сесійно підтримані.

Як заступник голови постійної комісії з питань сільського господарства, земельних відносин та екології відстоюю інтереси аграріїв та водокористувачів. Проводив консультативні зустрічі з аграріями та населенням щодо переваг земельної реформи та старту ринку землі.

Разом з однопартійцями виступив одним із ініціаторів написання законопроєкту 5202-д «Про організації водокористувачів (ОВК) та стимулювання гідротехнічної меліорації земель», який у першому читанні прийнятий парламентом за основу. Документ забезпечить усім землекористувачам, які ведуть господарську діяльність на території зрошення відповідної меліоративної системи, участь в її управлінні за прозорими та демократичними принципами.

Відстояв оптимальний тариф на зрошення у 2021 році для аграріїв Херсонщини, який фактично залишився незмінним - підвищився лише на 2%. 

Звернулися до керівництва держави щодо «податкових» законопроєктів.

Для аграріїв вaжливo, щоб їх чули. Тож, влада, бiзнec та депутатський корпус повинні працювати в кoмaндi, як coюзники. Сьогодні нам вдається захищати інтереси аграрної спільноти Херсонщини, і не лише на обласному рівні. Є певні перемоги та позитивні результати. Ми на цьому не зупиняємося. Працюємо далі.

На тлі тарифної кризи разом з колегами-однопартійцями на 2 сесії проголосували за звернення до Президента України, Верховної Ради та Уряду України щодо зниження цін на електроенергію, газ та інші житлово-комунальні послуги для населення.

Крім того, на 8 сесії проголосували за зміни до бюджету, аби не допустити підвищення тарифів для населення та звернулися з цього питання до центральних органів.

3. Співпраця з депутатами Верховної Ради України

Взяв участь у засіданні комітету з питань аграрної та земельної політики задля обговорення важливості прийняття законопроєкту №5202-д «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель».

Приєднався до виїзних комітетських слухань за участі народних депутатів, працівників секретаріату Комітету з питань аграрної та земельної політики ВРУ, представників органів виконавчої влади та аграріїв з питань зрошення.

Долучився до виїзного засідання підкомітету ВРУ з питань спорту, вищих досягнень та спортивної діяльності, під час якого говорили про будівництво  Центру олімпійських видів спорту «H2O» та розробку проєктно-кошторисної документації на реконструкцію спортивного комплексу стадіону «Енергія».

4. Робота в Окрузі

Протягом першої каденції намагався якомога більше спілкуватися з виборцями, щоб з перших вуст почути про реальні проблемами та віднайти шляхи їх вирішення.

Тісно співпрацюю з головами громад, депутатами місцевих рад, відвідую їхні сесії та наради.

У якості спікера взяв участь: у Таврійському туристичному конгресі в Новій Каховці з питань розвитку туризму; у виїзній нараді в Чаплинці з питання організації роботи первинної ланки медико-санітарної допомоги; у I Міжнародному інвестиційному форумі «Південна стратегія розвитку» на Арабатській Стрілці; у церемонії початку будівельно-монтажних робіт Центру Олімпійських видів спорту «Н2О»; у форумі «Співпраця громад області заради розвитку освіти Херсонщини»; в іміджевому заході «Картопляний блокчейн».

Використав усі кошти зі свого депутатського фонду, які перераховані тим,  хто звертався до мене за допомогою. Крім того, враховуючи обмеженість депутатського фонду, я продовжую допомагати і власними коштами.

Як бізнесмен, політик і меценат докладаю максимум зусиль для розвитку інфраструктури, медицини, освіти, культури, спорту. Надано допомогу:

  • Медицина

- КНП «Херсонська обласна інфекційна лікарня ім. Г.І. Горбачевського» – флуоресцентний аналізатор для імуноаналізу з набором реагентів, 2 інвалідних візка та 10 пульсоксиметрів.

- Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша – 10 укомплектованих пульсоксиметрів, 200 захисних комбінезонів, 200 пар захисних бахіл та 4 цифрових автоматичних вимірювача артеріального тиску.

- Акушерське відділення Херсонської обласної клінічної лікарні – ковдри, подушки, комплекти постільної білизни, люмінесцентні лампи.

  • Освіта/Спорт/Культура

- Підтримую освітні заклади та будинки культури матеріально. Відвідую дитячі свята, діти 5 шкіл Хрестівської громади на постійній основі отримують подарунки до свят. Першого вересня привітав першачків Новокаховської школи №1. Також приєднався до спільного проекту – разом з іншими меценатами придбали путівки для дітей пільгових категорій у дитячий табір «Артек річковий».

- Плануємо введення факультативу «Агросфера» в старшій школі Хрестівської громади.

 - Підтримую спортивні змагання та культурні заходи (Краще спортивне село, Купальські зорі, Молода хвиля громад).

- Задля підтримки команди та розвитку спорту на окрузі, став почесним президентом ФК «Енергія» Нова Каховка.

  • Інфраструктурні об’єкти

- Село Долинське, Хрестівська ТГ отримали нову сучасну поліцейську станцію в рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади», а також соціальну перукарню.

- Проведено поточні ремонти у соціальних закладах.

- Розроблено проєктно-кошторисну документацію для будівництва спортивного майданчика зі штучним покриттям на території загальноосвітньої школи у с. Долинське.

- В адмінбудівлю села Іванівка Присиваської ТГ для кімнати громадського простору придбано нову віконно-балконну металопластикову конструкцію.

- Разом з однопартійцями «Слуга Народу» долучився до Всеукраїнської ініціативи Президента України з озеленення «Зелена країна» на Херсонщині. 

До речі, наша постійна депутатська комісія розробила програму «Ліси Херсонщини», затверджену на сесії облради.   

Багато справ, започаткованих у 2021 році, будуть мати своє продовження та реалізацію у 2022-му.

Саме в синергії влади, бізнесу та громади нам вдається розвивати населені пункти області. І я, як підприємець, депутат підтримую впровадження на окрузі нових соціальних проєктів. Завжди відкритий до людей, спілкуюся з ними, чую їхні прохання та побажання і намагаюся допомагати, бо вважаю, що працювати на благо людей та громад – це головний обов’язок кожного депутата.

5. Інформування громадськості щодо діяльності депутата

Уся діяльність висвітлюється в соціальній мережі «Facebook» – на моїй особистій та офіційній сторінках https://www.facebook.com/KhvostovVolodymyr/ , у спільноті мого підприємства «Агропродукт, ЛТД», на сайті Херсонської обласної ради, а також досить часто діяльність висвітлюють місцеві ЗМІ.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора