A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Продовжуються роботи по відновленю Херсонщини!

Дата: 28.01.2023 14:35
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

     Для відновлення світла на Херсонщині працює 33 бригади – це 149 робітників та 57 одиниць техніки. Минулої доби бригади працювали на лініях, що живлять Новокам’янку, Велику Олександрівку, Томарине, Архангельське, Борозенське, Любимівку, Посад-Покровське, Правдине, Барвінок, Зелений Гай, Приозерне та Херсон. Енергетики подали напругу до села Новодмитрівка Бериславського району. Тепер зі світлом – близько 430 місцевих жителів.

    За дорученням Херсонської ОВА, над відновленням пошкоджених російськими обстрілами будівель у Херсоні працювали 38 робітників з ХОКАРС та ДСНС. Першочергові ремонтні роботи проведено за 12 адресами. Загалом закрито OSB-листами 176 вікон, з них 116 – в пошкоджених російськими атаками освітніх закладах міста.

     Вибухотехніки Нацполіції обстежили понад 26 гектарів територій, вилучили 64 вибухонебезпечні предмети, знищили – 104. Піротехніки ДСНС обстежили понад 6 гектарів територій, вилучили та знешкодили 15 вибухонебезпечних предметів.

     На автодорозі Таврійське-Миролюбівка поблизу села Правдине завершуються ремонтні роботи на місці зруйнованого мосту. Наразі стару конструкцію демонтовано, влаштовано водопропускні труби та зведено насип. Після стабілізації насипу буде влаштовано бетонні плити, як фінішне покриття. Проїзд цією спорудою вже організовано.

     Зі звільненої Херсонщини евакуйовано 73 особи, з них 6 – діти та 1 маломобільна людина. Потягом до Хмельницького виїхали 25 осіб, автотранспортом евакуювалися 48 людей.

     Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Загалом понад 5 тис. жителів звільнених територій отримали допомогу від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів. Привезли та безкоштовно роздали людям хліб, продуктові набори, гігієнічні набори, брикети для опалення та іншу необхідну продукцію.

     Херсонська обласна дитяча лікарня отримала обладнання для найменших пацієнтів - недоношених діток Херсонщини. Інкубатор вартістю 500 тис. гривень придбали та доправили у Херсон одеські волонтери.

     Завдяки Агентству США з міжнародного розвитку USAID, Новорайська тергромада отримала два генератори потужністю 35 кВт. Це дозволить відновити водопостачання у селах Новорайськ та Червоний Маяк. У Великій Олександрівці генератор підключать для роботи котельні місцевої лікарні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора