A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Продовжуються роботи по відновленю Херсонщини!

Дата: 01.02.2023 14:43
Кількість переглядів: 71

       Для відновлення світла на Херсонщині працює 30 бригад – це 123 робітники та 45 одиниць техніки. Минулої доби бригади працювали на лініях, що живлять Берислав, Томарине, Нову Кам’янку, Велику Олександрівку, Любимівку, Миколаївку, Архангельське, Херсон, Таврійське, Нову Зорю, Правдине, Барвінок та Зелений Гай. Енергетики відновили електропостачання у селі Томарине, також відтепер світло частково є у селі Нова Кам'янка.

      У селі Зелений Гай Чорнобаївської громади відновили централізоване водопостачання. Це стало можливим завдяки підключенню електрогенератора. Відтепер вода є у всіх жителів села, а їх близько 60. Загалом централізоване водопостачання відновлено в 156 із 186 населених пунктів Херсонщини.

      За дорученням Херсонської ОВА, над відновленням пошкоджених російськими обстрілами будівель у Херсоні працювали 50 робітників з ХОКАРС, ДСНС та КП “Парки Херсона”. Першочергові ремонтні роботи проведено за 23 адресами. Загалом закрито OSB-листами 181 вікно, з них 37 – в обласній лікарні та 37 – в освітньому закладі.

     Вибухотехніки Нацполіції обстежили майже 8 гектарів територій, вилучили 106 вибухонебезпечних предметів, знищили – 68. Піротехніки ДСНС обстежили 5 гектарів територій, вилучили та знешкодили 33 вибухонебезпечні предмети.

     Зі звільненої Херсонщини автотранспортом евакуйовано 53 особи, з них 1 дитина.

    Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Загалом близько 2,5 тис. жителів звільнених територій отримали допомогу від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів. Привезли та безкоштовно роздали продуктові набори, будівельні матеріали для ремонту пошкоджених будівель, вугілля для опалення та іншу необхідну продукцію.

     На Херсонщині продовжують працювати представники міжнародної організації “Лікарі без кордонів”. Минулої доби бригади медиків відвідали Благодатне та Марʼїне. Загалом медпрацівники оглянули майже 30 осіб.

     У Великій Олександрівці відкрилося відділення ПриватБанку. Місцеві жителі можуть отримати банківські послуги у відділенні на вулиці Братській. Час роботи з 8:00 до 17:00. Обідня перерва з 12:00 до 13:00. Субота та неділя - вихідні.

     У смт Біла Криниця Великоолександрівської громади працює поліцейська станція. Правоохоронці патрулюють села та селища Біла Криниця, Кар’єрне, Білоусове, Твердомедове, Первомайське, Нова Калуга та Новопавлівка.

     “Лікарі без кордонів” доставили до села Нововоскресенське Нововоронцовської громади модульний пункт медичної допомоги. Він обладнаний всім необхідним та готовий до прийому пацієнтів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора