A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Продовжуємо працювати, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину

Дата: 26.02.2023 13:13
Кількість переглядів: 97

Фото без опису

    Для відновлення світла на Херсонщині працює 38 бригади – це 185 робітників та 69 одиниць техніки. Минулої доби бригади працювали на лініях, що живлять Нововознесенське, Берислав, Томарине, Борозенське, Білоусове, Біляївку, Миролюбівку, Херсон, Правдине, Молодецьке та Посад-Покровське.

    Енергетики відновили електропостачання у 3 населених пунктах Херсонщини – Миролюбівці Нововоронцовської громади, Інгулівці та Лиманцю Дарʼївської громади. Загалом до мережі підʼєднали 785 абонентів.

    За дорученням начальника Херсонської ОВА, над відновленням будівель, що понівечені через російські удари, у Херсоні працювали 35 робітників з Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби та ДСНС. Першочергові ремонтні роботи проведено за 14 адресами. Загалом закрито OSB-листами 172 вікна, з них 11 – у будинку профспілок, 42 – у будівлі УТОС, 35 – у дитсадках, 16 – у адміністративній будівлі та 68 – у житлових будинках.

     Завершено облаштування 37-метрового тимчасового мосту через річку Інгулець, що сполучає селище Калинівське та село Краснолюбецьк. Цим займалися військовослужбовці першої бригади Адміністрації Державної спецслужби транспорту Міноборони.

     Вибухотехніки Нацполіції обстежили 10,7 гектара територій, вилучили 314 вибухонебезпечних предметів, знищили – 80. Піротехніки ДСНС обстежили 14,7 гектара територій, вилучили та знешкодили 53 вибухонебезпечні предмети.

    З деокупованих територій Херсонщини автотранспортом евакуювали 91 особу, з них 9 – це діти.

    Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Учора мешканці звільнених територій від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів отримали 1459 продуктових наборів, 5800 літрів питної води, 1110 кг овочів, 150 літрів молока, 400 порцій обідів, 1500 кг муки, 2800 буханок хліба, 3600 банок консерви. Також людям передали 2006 ремонтних наборів та 1712 листів шиферу.

    На Херсонщині продовжують працювати представники міжнародної організації “Лікарі без кордонів”. Минулої доби бригади медиків відвідали Давидів Брід, Нововоронцовку, Любимівку та Українку. Загалом медпрацівники оглянули 117 осіб.

    У Херсон доправили понад 500 бронежилетів для працівників комунальних підприємств, органів місцевого самоврядування та волонтерів. Допомога надійшла від американської організації «Ukraine Rises» та благодійного фонду «ДАР» за сприяння громадської організації «Регіональний Центр Сталого Розвитку».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора