A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Правоохоронці майже щодня фіксують випадки інтернет-шахрайств.

Дата: 28.02.2023 14:41
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

У Херсоні через інтернет-шахраїв люди втратили майже 150 тисяч гривень.

Правоохоронці майже щодня фіксують випадки інтернет-шахрайств.

Так, жертвою шахраїв стала 72-річна херсонка. На мобільний телефон жінки надійшло рекламне оголошення з посиланням про можливість отримання матеріальної допомоги від міжнародної організації. Містянка перейшла за вказаним посиланням і ввела всі дані своєї картки, після чого з її банківського рахунку зникли 80 тисяч гривень.

Також жертвою шахраїв став 60-річний мешканець Херсона. Він розповів, що йому на мобільний телефон надійшов дзвінок, де потрібно було підтвердити транзакцію на переказ коштів у сумі 30000 гривень. Підтвердження він не зробив, але натиснув на відмову, і через деякий час з його банківського рахунку зникли 30000 гривень.

Ще однією жертвою шахраїв стала 63-річна жителька смт Нововоронцовка. Жінка хотіла придбати медикаменти, які замовила на одному з сайтів. Після замовлення їй повідомили, що треба сплатити за страховку, перевезення та зберігання ліків на складі. Заявниця перерахувала 36000 гривень. Після цього продавець перестав виходити на зв’язок.

За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).

❗️Нацполіція попереджає - не користуйтесь послугами підозрілих та маловідомих організацій чи осіб, не переходьте за сумнівними посиланнями, купуйте товари лише на офіційних ресурсах!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора