A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Європейська Комісія оприлюднила аналітичний звіт стосовно узгодження законодавства України з нормативно-правовою базою ЄС (acquis)

Дата: 05.02.2023 14:02
Кількість переглядів: 50

Фото без опису

2 лютого 2023 року Європейська Комісія оприлюднила аналітичний звіт, в якому оцінено спроможність України взяти на себе зобов’язання, передбачені перспективою членства в Європейському Союзі. У звіті міститься детальний аналіз сучасного стану нашої країни щодо узгодження її законодавства з нормативно-правовою базою ЄС (acquis) – комплексом загальних прав і обов’язків Європейського Союзу. Звіт доповнює висновок щодо заявки України на членство в ЄС, ухвалений Європейською Комісією в червні 2022 року. Європейська Рада надала статус кандидата для України відповідно до Висновку з визначенням ряду пріоритетних заходів, які необхідно здійснити в цьому контексті.

Про це повідомляє Представництво Європейського Союзу в Україні.

У своїх звітах Єврокомісія оцінювала рівень наближення законодавства України до нормативно-правової бази ЄС (acquis) на основі анкетування нашої держави, а також відповідної інформації, отриманої в межах інтенсивного діалогу, який проводився протягом багатьох років у межах Угоди про асоціацію, включно з Угодою про поглиблені й всеохоплюючі зони вільної торгівлі (УА/ПВЗВТ), для оцінки їх виконання. 

Commission Analytical report on Ukraine's alignment with the EU acquis (Аналітичний звіт Європейської Комісії щодо узгодження законодавства України з нормативно-правовою базою ЄС - acquis)

Commission Opinion on Ukraine's application for membership of the European Union (Висновок Європейської комісії щодо заявки України на членство в Європейському Союзі)

Наступні кроки

Аналітичний звіт містить поточний огляд ситуації на предмет спроможності України виконувати зобов’язання щодо членства в ЄС. Звіт пропонує цінні настанови стосовно подальшої роботи за різними розділами європейського законодавства (acquis).

Європейська Комісія продовжить надавати Україні методичну допомогу та підтримку в цій роботі, щоб допомогти у подальшому узгодити українське законодавство зі стандартами та нормами ЄС, передбаченими нормативно-правовою базою Європейського Союзу (acquis).

Єврокомісія звітуватиме про поступ, досягнутий Україною у вирішенні питань, пов’язаних із впровадженням пріоритетних реформ, які були визначені у Висновку у межах наступного «Пакету розширення», що має бути запроваджений восени. Цей звіт враховуватиме розвиток політичних процесів, починаючи з червня 2022 року, та надасть програмні рекомендації щодо реформ, які необхідно впроваджувати протягом наступного періоду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора