A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Окупанти призначили «директором» заповідника «Асканія-Нова» на Херсонщині росіянина Мещерякова, який збирається «розвивати» на його території туризм

Дата: 22.03.2023 12:30
Кількість переглядів: 118

Фото без опису

   Російські загарбники зареєстрували в державному реєстрі юридичних осіб РФ біосферний заповідник «Асканія-Нова» і призначили його директором росіянина Дмитра Мещерякова. Про це співробітники заповідника дізналися 20 березня під час візиту до них гауляйтера області Володимира Сальдо і представника адміністрації президента РФ Сєргєя Кірієнка. Новий «директор» уже встиг заявити, що збирається «розвивати» на заповідній території туризм.

   Про існування нового «директора» біосферного заповідника «Асканія-Нова» імені Ф. Е. Фальц-Фейна Національної академії аграрних наук України його співробітники дізналися 20 березня. В цей день до них приїжджав гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо і перший заступник керівника адміністрації президента РФ Сєргєй Кірієнко. Їх супроводжував чоловік, який представився «директором» заповідника.

«Ніякого офіційного представлення нового «керманича» не було. Цей чоловік просто сказав, що він тепер тут «директор» і заявив, що збирається «розвивати» в заповіднику туризм. Про те, що заповідник є науковою, а не розважальною установою він, судячи з усього, навіть не в курсі.

Судячи з російського державного реєстру юридичних осіб, окупанти зареєстрували всесвітньо відомий український заповідник під назвою «государственное автономное учреждение «Биосферный заповедник «Аскания-Нова» 7 березня 2023 року. Його «директором» вказаний громадянин Мещеряков Дмитро Вікторович, який має російське громадянство. Проте наразі невідомо, звідки він.

Хто він такий – невідомо. Він не є співробітником заповідника. І, судячи з усього, ця людина дуже далека від заповідної сфери. Але після цього призначення подальше збереження «Асканії-Нова» знаходиться під загрозою», – повідомили джерела ЦЖР.

Попри безліч проблем, співробітники заповідника «Асканія-Нова» в окупації продовжують доглядати за тисячами гектарів унікального степу, що входить до складу цієї науково-дослідної установи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора