A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Вживати воду з криниць та каптажів на територіях, затоплених внаслідок підриву Каховської ГЕС, небезпечно

Дата: 19.06.2023 14:13
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

Вживати воду з криниць та каптажів на територіях, затоплених внаслідок підриву Каховської ГЕС, небезпечно

На тих територіях Херсонщини, які зазнали підтоплення, вода у криницях та каптажах є небезпечною для вживання, наголошують у Міністерстві охорони здоров’я. Туди могли потрапити інфекції та забруднення, які змила вода внаслідок розливу.

Тож, щоб убезпечитися від інфікування хворобами чи отруєння небезпечними речовинами, необхідно дотримуватися таких рекомендацій:

· Відмовитись від вживання води з криниць та каптажів.

· Використовувати для приготування їжі, господарських та гігієнічних потреб тільки безпечну воду: бутильовану або привізну чи ту, що очищена спеціальними засобами.

· Використовувати воду, яка постачається через централізовану систему водопостачання, – вона підлягає постійному моніторингу якості.

· Пам’ятати, що кип’ятіння води та знезараження її спеціальними таблетками не позбавляє воду від хімічного забруднення.

· Уважно ставитися до води, яку споживають діти або яка використовується для приготування їжі чи дотримання гігієни дітей.

· Не використовувати воду з природних джерел, поки спеціалісти не проведуть її лабораторне тестування на вміст небезпечних речовин.

· Використання колодязів можливе лише після відкачування з них води з подальшою дезінфекцією резервуара. #Мінреінтеграції


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора