A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Як протидіяти сексуальному насильству, пов’язаному з війною, та надавати допомогу постраждалим: що має знати кожен та кожна

Дата: 08.07.2023 13:36
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

З часу повномасштабного вторгнення росії в Україну сексуальне насильство, пов’язане з війною, стало дуже помітним та набуло значного поширення. Про нього багато говорять, однак не завжди усвідомлюють усю складність цього явища, не розуміють його вплив на життя постраждалих, часто не знають про необхідність гендерно чутливого поводження з ними. Водночас міжнародна практика свідчить, що з плином часу все більше постраждалих повідомлятимуть про сексуальні злочини та потребуватимуть спеціалізованої допомоги. Тому українське суспільство має бути обізнаним, аби свідомо ставитися до постраждалих і не нашкодити їм.

З метою сприяння кращому розумінню явища сексуального насильства, пов’язаного з війною, особливостей надання допомоги постраждалим та засад гендерно чутливого спілкування з ними на освітній платформі Prometheus розроблено безоплатний онлайн-курс «Як протидіяти сексуальному насильству, пов’язаному з війною, та надавати допомогу постраждалим: що має знати кожен та кожна».

Цей курс – перший у своєму роді. Він базується на міжнародних стандартах і поєднує в собі основну теоретичну базу та практичні компоненти з питань протидії сексуальному насильству, пов’язаному з війною в Україні.

Курс призначений для всіх, хто цікавиться й хоче більше дізнатися про тему сексуального насильства в умовах війни в Україні: особи, які постраждали від такого насильства, стали його свідками, перебувають у ситуації ризику, а також волонтери/ки, журналісти/ки, представники/ці громадських організацій, які працюють із постраждалим від війни населенням.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора