Асканія-Нова селищна військова адміністрація

Херсонська область, Каховський район

Віталію Свінціцькому, ексголові громади Асканія-Нова на Херсонщині, російські окупанти дякують за підтримку

Дата: 31.07.2023 13:27
Кількість переглядів: 105

Фото без опису

Віталію Свінціцькому, ексголові громади Асканія-Нова на Херсонщині, російські окупанти дякують за підтримку

69-річний Віталій Свінціцький, голова кількох попередніх скликань Хлібодарівської сільської і Асканія-Нова селищної рад Каховського району на Херсонщині, отримав російський паспорт і зареєструвався індивідуальним підприємцем у російському державному реєстрі юридичних осіб. Він допомагає окупантам проводити пропагандистські заходи на території Асканія-Нова громади, про що свідчать публічні подяки йому від імені загарбників.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За даними з російського держреєстру юридичних осіб, Свінціцький Віталій Казимирович, 1954 р. н. отримав російський паспорт і 31 травня 2023 року зареєструвався індивідуальним підприємцем у російській юрисдикції. Основний вид його діяльності – вирощування зернових, зернобобових культур і насіння олійних культур.

1 червня 2023 року окупанти подякували Віталію Свінціцькому за допомогу в проведенні пропагандистського заходу з нагоди так званого «міжнародного дня захисту дітей» в Асканії-Нова. Також окупанти подякували й підприємцю Штаньку Віталію Миколайовичу, 9 січня 1971 р. н., депутату Херсонської обласної ради від «ОПЗЖ», який теж незаконно зареєстрував свій бізнес у російській юрисдикції.

Віталій Свінціцький з 2006 по 2015 роки очолював Хлібодарівську сільську раду тодішнього Чаплинського району Херсонської області, куди обирався від «Партії регіонів». Після цього його обрали головою Асканія-Нова селищної громади, яку згодом приєднали до Каховського району. У 2020 році він балотувався на цю ж посаду самовисуванцем, але не був обраний.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора