Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Звернення Володимира Зеленського.

Дата: 01.08.2023 09:57
Кількість переглядів: 59

Фото без опису

Сьогодні о сьомій вечора завершено рятувальну операцію в Кривому Розі на місці удару російських ракет. Це були дві ракети «Іскандер». Балістичні ракети проти житлового будинку – в одному підʼїзді зруйновано поверхи з четвертого по девʼятий, – просто проти цивільних людей, звичайних людей, проти дітей. Це тероризм, який ніхто у світі не назве інакше.

Станом на цей час відомо про шістьох загиблих, серед них – дитина: дівчинка, її звали Дарʼя. Їй було лише десять років. Разом із нею загинула її мама. Її звали Наталія. Звичайна родина у звичайному місті, чиє життя було знищене російськими вбивцями. Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких.

Сьогодні ж російські нелюди обстріляли Херсон – із артилерії. Загинув працівник поліції. Мої співчуття. Поранено девʼять людей, серед них дитина й чотири волонтери громадського обʼєднання «Місто сили».

Попри будь-який російський терор, попри будь-які спроби Росії шантажувати світ, спільної нашої сили – усіх у світі, хто цінує життя, – достатньо, щоб подолати зло. Ми можемо не лише завдати поразки державі-терористу, а й забезпечити перемогу справедливості, коли всі, хто винен у терорі, нестимуть відповідальність. Але для цього потрібно щодня, щотижня, щомісяця збільшувати нашу співпрацю та збільшувати тиск на агресора. І я дякую всім у світі, хто саме так і робить!

Дякую всім, хто захищає свободу, людяність разом з Україною!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора