A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Оголошення про проведення громадського обговорення з питання перейменування населеного пункту Питомник Асканія-Нової селищної територіальної громади Каховського району, Херсонської області

Дата: 25.08.2023 12:59
Кількість переглядів: 99

Фото без опису

  Організатором громадського обговорення є Асканія-Нов селищна військова адміністрація (розпорядження начальника Асканія-Нової селищної військової адміністрації  від 23 серпня 2023 року №58 Про проведення громадського обговорення щодо перейменування населеного пункту  Асканія-Нова  селищної територіальної громади  Каховського району Херсонської області).

    Відповідно до вимог Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімів», Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки», рішенням Національної комісії зі стандартів державної мови від 30.06.2023 №236 «Про внесення змін до рішення Національної комісії зі стандартів державної мови від 22 червня 2023 року №230 визначений перелік населених пунктів назви яких підлягають перейменуванню.

До таких населених пунктів віднесено селище Питомник Асканія-Нова селищної територіальної громади Каховського району, Херсонської області.

Мешканці територіальної громади трохи поділилися з нами історією селища:

     «Селище починалося з однієї хати і вирощування винограду. Поселення мало гарну, мелодійну назву, співзвучну з лозою, чи то з виноградом (Лозове, Лозівське, Виноградне). Потім збільшили кількість різновидів рослин, переважно фруктових дерев.

     Сучасну назву Питомник селище отримало за часів Фальц-Фейна через розведення собак (собачий питомник). Ця назва не подобалась і місцевим жителям: "У всіх назви як назви (Комиш Молочне...), а у нас... П И Т О М Н И К»

     Вивчення громадської думки триватиме з 25 серпня по 25 вересня.

    У зв'язку з тимчасовою окупацією територіальної громади пропозиції приймаються на електронну адресу: ask.nova.va@gmail.com з поміткою у темі листа «Перейменування»

     Пропозиції учасників обговорення, подаються в письмовій формі та надсилаються електронною поштою, повинні бути із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх надає (для юридичних осіб і органів самоорганізації із зазначенням їх найменування та місцезнаходження).

    Анонімні пропозиції та пропозиції, що оформлені не належним чином розглядатися не будуть.

    За результатами поданих пропозицій в термін з 26 вересня по 10 жовтня будуть здійснені їх узагальнення.

       У разі ненадходження жодної пропозиції щодо зміни назви пропозиція буде надаватись військовою адміністрацією.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора