Асканія-Нова селищна військова адміністрація

Херсонська область, Каховський район

УВАГА ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!!!

Дата: 02.09.2023 13:12
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

Фото без опису

Поліція Херсонщини закликає громадян бути обачними під час покупок у мережі Інтернет та не переходити за сумнівними посиланнями щодо отримання грошової допомоги

Жителі Херсонської області вкотре потрапляють на гачок фішингових посилань про отримання допомоги та аферистів, які нібито продають товари в мережі Інтернет. Поліція Херсонщини радить громадянам бути більш обачними та пильними.

Вчора до поліції звернулась 44-річна херсонка. Жінка розповіла, що у соцмережі знайшла інтернет-магазин та замовила пару жіночого взуття. Після оформлення товару вона переказала на картку магазину 1260 гривень. Після чого продавець заблокував заявницю у соцмережі, на зв'язок більше не вийшов та товар не відправив. Нині поліція проводить оперативно-розшукові заходи по встановленню особи зловмисника.

Житель Білозерської громади у соціальній мережі побачив інформацію про можливість отримання грошової допомоги від міжнародної організації. Чоловік перейшов за посиланням та вказав при реєстрації дані своєї картки, на яку нібито мав отримати допомогу. Після чого з його банківського рахунку було знято 3000 гривень.

За даними фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст.190 «Шахрайство» ККУ.

Щоб не стати жертвами аферистів під час купівлі товарів у мережі, звертайте увагу на основні ознаки схем шахрайств:

• низька ціна товару (тобто суттєво нижча від конкурентів);

• відмова продавця від оплати товару у відділені служби доставки (післяплати);

• необхідність здійснення повної або часткової передоплати.

Також поліція закликає громадян не довіряти повідомленням у соцмережах або телеграм-каналах, які закликають перейти за невідомим посиланням для оформлення "грошової допомоги", ще й просять ввести секретні дані банківської картки. Про виплати допомоги та компенсації дізнавайтеся лише з офіційних джерел.

Якщо ви потрапили на гачок шахраїв – не гайте часу та одразу звертайтесь до поліції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора