Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

форум Рад ВПО «Змі(ц)нюємо Україну!»

Дата: 11.09.2023 13:27
Кількість переглядів: 65

Фото без опису   

  У Дніпрі пройшов другий масштабний східноукраїнський форум Рад ВПО «Змі(ц)нюємо Україну!», організований БФ “Стабілізейшен Суппорт Сервісез” за підтримки UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні.

   Через бойові дії 4,5 млн вимушених переселенців покинули свої домівки, аби в інших українських містах починати все спочатку. Як допомогти їм інтегруватися  у нових умовах та новому суспільстві, стало одним із головних питань для того щоб розібрати нагальні підпитання головної теми і зібрався форум “ЗМІ(ц)НЮЄМО УКРАЇНУ!” за підтримки БФ “Стабілізейшен Суппорт Сервісез” та Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН).

  Так, одним із пунктів обговорення стало функціонування такого механізму інтеграції переселенців, як ради ВПО. Вони впроваджуються при місцевих та обласних органах влади, та направлені на співробітництво та налагодження співпраці між владою та ВПО.

     Виступи наступних спікерів висвітлювали такі питання, як «Житлові права ВПО»,  «Відновлення засобів для існування, зайнятість та підтримка бізнесу», «Психосоціальна підтримка» та інше. Учасники так чи інакше наголошували на великому значенні співробітництва та налагодженої комунікації між владою та організаціями.

    Загальне обговорення нюансів та проблем сприяло значному наближенню до мети повної інтеграції ВПО, а також визначенню ключових запитів переселенців в умовах сьогодення та шляхів їх вирішення.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора