Асканія-Нова селищна військова адміністрація

Херсонська область, Каховський район

Обережно шахраї!

Дата: 16.09.2023 15:07
Кількість переглядів: 91

Фото без опису

Поліція попереджає: шахраї у соцмережах від чужого імені просять перерахувати гроші

Зловмисники "взламують" сторінки користувачів соціальних мереж і розсилають їхнім знайомим повідомлення з проханням переказати гроші. Минулої доби жертвами цього виду шахрайства стали дві жительки Херсонщини.

49-річній жінці у месенджері від куми надійшло повідомлення, що їй терміново потрібні гроші на операцію і просила позичити 7000 гривень, одразу ж скинула і номер картки. Заявниця не перетелефонувала кумі, а відразу перевела вказану суму. Лише після цього подзвонила подрузі і дізналася, що її сторінку "взламали" і грошей вона не просила.

Ще одній потерпілій у месенджер написала нібито її знайома і попросила позичити 12000 гривень на лікування. Заявниця перерахувала гроші, а згодом дізналася, що доступ до сторінки подруги отримали шахраї.

За цими фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст.190 «Шахрайство» ККУ.

Поліцейські радять завжди перевіяти інформацію, яку отримуєте. Зв’яжіться особисто з людиною, яка вам написала, аби з’ясувати, що з нею трапилося. Не переходьте за підозрілими посиланнями, навіть якщо їх вам надіслали знайомі. Краще зателефонуйте їм та уточніть, що за посилання вам скинули.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора