A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Як працює демократія: відбудеться онлайн-презентація освітнього курсу «Демократія через дії»

Дата: 02.10.2023 15:52
Кількість переглядів: 46

Фото без опису

Міністерство цифрової трансформації України разом з Міжнародною фундацією виборчих систем IFES Україна та ГО «Боротьба за права» запускають новий освітній курс — «Демократія через дії». Онлайн-презентація відбудеться 5 жовтня о 16:00.

У події візьмуть участь:

  • проєктна менеджерка порталу Дія.Освіта Руслана Коренчук;
  • фахівець з громадянської освіти IFES Україна Олександр Ткачинський;
  • співзасновниця громадської організації «Боротьба за права» Ірина Виртосу.

Під час презентації спікери обговорять методологію курсу, програму освітнього серіалу, регіональні тренінги, програму стажувань та можливості для випускників.

Курс «Демократія через дії» містить освітній серіал на платформі Дія.Освіта, офлайн-тренінг та низку активностей для випускників. Матеріали курсу базуються на світовій методології IFES з громадянської освіти «Посилення залученості через освіту для демократії» (Strengthening Engagement through Education for Democracy — SEED).

Освітній серіал розповідає про ідеології та політичні режими, права людини, державний устрій України, фізичну та цифрову участь громадян на місцевому й національному рівнях, усвідомлену участь у виборах.

«Демократія через дії. Модуль 1» - допоможе розібратися з тим, як працює наша держава — Україна, яка наша роль як її громадян. Ви одержите відповіді на такі питання: «На що витрачаються податки?», «Що таке демократія?», «Коли влада стає нелегітимною?», «Навіщо нам всюди потрібна доступність?». Ви дізнаєтеся та навчитеся відстоювати свої права, а також зрозумієте, як можна вирішити реальні проблеми на рівні вашого населеного пункту, області або навіть держави.

«Демократія через дії. Модуль 2» допоможе розібратися, як бути активним громадянином на практиці. Ви одержите відповіді на такі запитання: «Як організовують різні типи виборів?», «Як стати депутатом місцевої ради?», «Що робити, якщо влада бездіє?» та «Чи можливий активізм у смартфоні?». Ви зрозумієте, як можна розв’язати реальні проблеми на рівні вашого населеного пункту, області або навіть держави.

У кожній серії на вас чекають матеріали у вигляді відеолекцій, анімованих історій пригод героїв та героїнь курсу й інфографіки, яка дозволяє запам’ятати основне. Кожна серія містить етичну дилему — питання, на яке немає однозначної або правильної відповіді. І все ж доведеться вибирати, як на курсі, так і в реальному житті. Тож зробіть свій вибір!

За трансляцією презентації можна слідкувати на Facebook-сторінках Мінцифри та IFES Україна.

Деталі події можна переглянути за посиланням на сторінці у Facebook — https://www.facebook.com/events/672649008127294

Освітній серіал створено з ініціативи Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES Україна) у співпраці з ГО «Боротьба за права».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора