A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

УВАГА ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!!!

Дата: 24.10.2023 13:34
Кількість переглядів: 43

Фото без опису

У низці населених пунктів Херсонщини запроваджено примусову евакуацію дітей

Рішення Херсонської ОВА одностайно підтримали члени Коордштабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

Через складну безпекову ситуацію на Херсонщині схвалено примусову евакуацію 802 дітей із 23 населених пунктів. Її проведуть із Бериславського, Каховського, а також Херсонського районів.

Евакуація здійснюється безкоштовно залізничним та автобусним транспортом, зокрема до Хмельницької, Миколаївської, Одеської, Львівської областей.

Також близько 100 дітей планується заселити в один із санаторіїв Івано-Франківської області.

У більш безпечних регіонах евакуйовані діти в супроводі одного з батьків або ж законного представника будуть забезпечені виплатами, безкоштовним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо.

Для здійснення евакуації з Херсонщини розгорнуто три збірні пункти евакуації та пʼять приймальних пунктів евакуації.

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук висловила подяку усім причетним до процесу евакуації дітей із небезпечних районів. А також закликала міжнародні організації допомогти Херсонщині з евакуаційним транспортом (спеціальними машинами-капсулами для евакуації).

❗️Нагадаємо, з питань евакуації з Херсонської області звертайтеся до представників місцевої влади. Це можна зробити за телефоном гарячої лінії: 0 800 330 951.

Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 або ж написати нам у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора