A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

УВАГА ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!!!

Дата: 23.02.2024 15:49
Кількість переглядів: 23

Фото без опису

Шахраї ошукали жителів Херсонщини на понад 210 тисяч гривень, - Поліція Херсонської області

За минулі дві доби поліцейські області зареєстрували п’ять фактів шахрайств, пов’язаних із фейковими грошовими виплатами, зламаними профілями у соціальних мережах та купівлею товарів у нечесних продавців.

62-річна жителька Херсона та 55-річна жителька Бериславського району в месенджерах прочитали повідомлення про виплати матеріальної допомоги від різних фондів постраждалим від війни. Жінки перейшли за посиланнями та ввели реквізити своїх банківських карток, на які мали надійти кошти. Замість отримання виплат із рахунків заявниць зникли усі гроші. Херсонка втратила 16300 гривень, а жителька Бериславського району – 53600 гривень.

Дві жительки Херсона віком 32 та 55 років отримали повідомлення в месенджерах від знайомих, які просили гроші в борг. Заявниці не перетелефонували знайомим, а одразу перерахували на вказані у повідомленнях рахунки 11000 та 9900 гривень відповідно. Наступного дня вони дізналися, що акаунти знайомих «взламали» шахраї, які від їх імені просили у всіх друзів позичити гроші.

38-річний чоловік на сайті оголошень замовив автомобіль. Під час розмови з продавцем той зажадав передоплату в сумі 120000 гривень. Заявник перевів гроші на рахунок продавця, після чого той видалив оголошення і більше на зв'язок не виходив.

На жаль, такі випадки — непоодинокі. Відомості за усіма фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Закликаємо громадян бути обачними, не переходити за неперевіреними посиланнями, а брати інформацію з приводу фінансових виплат лише з офіційних джерел.

Якщо вам надходять повідомлення від рідних, друзів чи знайомих із проханням позичити гроші, спочатку самі зателефонуйте цим людям і дізнайтеся, чи дійсно вони потребують допомоги. Напишіть вашим спільним знайомим і запитайте, чи не отримували вони подібних повідомлень про фінансову допомогу. Зазвичай, шахраї одночасно роблять розсилку всім підписникам зламаної сторінки. Обов’язково перевіряйте достовірність інформації, перед тим як вчиняти якісь дії.

Пам’ятайте, що передоплату товару можна вносити лише перевіреним магазинам та продавцям. Якщо замовляєте щось дороговартісне, краще витратьте свій час, але особисто огляньте товар і переконайтеся у його якості. Оплачуйте покупку тільки після її отримання!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора