A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

«УКРАЇНА ДЛЯ КОЖНОЇ ДИТИНИ»: ЄДИНА ОНЛАЙН-ПЛАТФОРМА ПРО УСИНОВЛЕННЯ ТА ФОРМИ СІМЕЙНОГО ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ

Дата: 22.04.2024 12:21
Кількість переглядів: 22

Фото без опису

    Презентовано Єдину державну онлайн-платформу про усиновлення та сімейне виховання дітей «Україна для кожної дитини»: https://dity.gov.ua . Повноцінний запуск відбувся вже на початку 2024 року.

    «Україна для кожної дитини» стане онлайн-платформою, де в єдиному місці можна знайти усю необхідну інформацію та ресурси, що стосуються усиновлення і влаштування дитини в сімейні форми виховання:

• отримати покроковий алгоритм дій, щоб прийняти дитину у свою сім’ю;

• дізнатися про сімейні форми виховання;

• знайти потрібного експерта;

• отримати підтримку в процесі адаптації дитини і родини;

• пройти освітні онлайн-курси для майбутніх усиновлювачів.

    Єдина платформа «Україна для кожної дитини» створюється в рамках реалізації реформи з метою забезпечення права кожної дитини в Україні на зростання в сімейному оточенні. Подбати про дитину може кожен: бути прикладом, дати пораду, повідомити про небезпеку, прийняти дитину у свою родину.

   Реформа з метою забезпечення права кожної дитини в Україні на зростання в сімейному оточенні — це пріоритет країни та один із необхідних кроків до євроінтеграції.

   «Ми будуємо єдину платформу, яка стане провідником на шляху пошуку родини для кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, в Україні. Платформа буде місцем надання консультаційної підтримки, стане своєрідною покроковою дорожньою картою для тих, хто стає на шлях усиновлення та альтернативного батьківства. Таким чином ми популяризуватимемо та стимулюватимемо розвиток сімейного виховання дітей в Україні. Звісно, ніхто не може врятувати всіх дітей, але кожен з нас може повністю змінити історію принаймні однієї дитини, прийнявши її у свою родину», — зазначила очільниця Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей Ірина Тулякова.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора