Асканія-Нова селищна військова адміністрація

Херсонська область, Каховський район

Адміністративні послуги

Дата: 04.06.2024 13:21
Кількість переглядів: 59

   Фото без опису

 Адміністративні послуги є особливим видом послуг, що надаються державою в особі її уповноважених органів. Водночас, на сьогоднішній день правове регулювання адміністративних послуг в Україні знаходиться на стадії розвитку. Це пояснюється тим, що наша країна все ще знаходиться на перехідному етапі від радянської адміністративно-командної системи управління, де будь-які питання вирішувались державою в особі її уповноважених органів, до управління європейського зразка, де певним підприємствам, установам, організаціям надані повноваження по врегулюванню власних господарських відносин, а держава в особі органів державної влади та місцевого самоврядування лише упорядковує відповідні відносини, пов'язані з реєстрацією підприємств, наданням ліцензій, дозволів на використання природних ресурсів для здійснення господарської діяльності, тощо. Даний процес переходу супроводжується скасуванням застарілих нормативно-правових актів, які вже не відповідають сучасним умовам економічного розвитку в процесі регулювання певного кола суспільних відносин, та прийняттям нових, що адаптують наше законодавство України до європейських та світових стандартів.

    Стрімкий розвиток суспільних відносин зумовлює використання інформаційних технологій у всіх сферах життя, у тому числі у сфері публічного адміністрування. Необхідність запровадження елементів електронного урядування в повсякденне життя ні в кого не викликає сумнівів, оскільки це сприяє поліпшенню життя пересічних громадян, збільшує довіру до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, зменшує витрату часу суб’єктам підприємницької діяльності та фізичним особам необхідного для отримання послуги.
    Процедурні аспекти надання адміністративних послуг проходять постійний процес реформування, оскільки, враховується досвід іноземних країн, відгуки та звернення громадських об’єднань і зворотній зв’язок від громадян,
багато з них можна отримати онлайн, застосувавши певні інформаційні системи.
     Щоб перетворити Україну на справжню цифрову державу, потрібно оцифрувати ще багато послуг, оновити законодавчу базу, упорядкувати роботу держреєстрів, забезпечити технічні можливості й захист даних. Зміни
торкнуться не тільки адміністративних послуг, а й галузей охорони здоров'я, бізнесу, освіти, транспорту, судів, питань демократії тощо. Але роботи в цих напрямках проводяться постійно крок за кроком кожного дня роблячи нашу країну комфортнішою для людей.
Основні напрямки та цілі адміністративної реформи, які планується досягти до 2030 року:
- Доступність послуг (онлайн та офлайн)
- Інтегроване та комфортне отримання послуг (йдеться, перш за все,
про ЦНАП)
- Дотримання правових стандартів (Закон про адмінпроцедуру)
- збалансована і безпечна цифровізація
- Сталість системи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора