Асканія-Нова селищна військова адміністрація

Херсонська область, Каховський район

«Доступні ліки»

Дата: 22.09.2024 13:40
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

Пацієнти зі статусом внутрішньо переміщених осіб можуть отримати ліки безкоштовно або з частковою доплатою за програмою «Доступні ліки».

💊Ця програма входить до Програми медичних гарантій і передбачає відшкодування вартості певних лікарських засобів, необхідних для лікування хронічних захворювань.

Завдяки програмі реімбурсації ВПО, які мають хронічні захворювання, можуть отримати ліки для лікування серцево-судинних хвороб, цукрового діабету, хронічних хвороб нижніх дихальних шляхів, епілепсії, хвороби Паркінсона та інших станів. У програму також входять інсуліни, імуносупресивні препарати та опіоїдні анальгетики для паліативних пацієнтів.

☝️На сьогодні «Доступни ліки» охоплюють понад 500 торгових назв. Знайти весь перелік препаратів, що входять до програми реімбурсації, можна в Реєстрі лікарських засобів і медвиробів: https://moz.gov.ua/.../9/49036-dn_1495_21082023_dod_1.pdf...

👩‍⚕️Для отримання ліків за програмою необхідно звернутися до лікаря, який випише електронний рецепт. Після цього пацієнт може отримати ліки в аптеках, що мають договір з НСЗУ.

Дізнатися про найближчу аптеку, що бере участь у програмі, можна через контакт-центр за номером 16-77 або за допомогою онлайн-дашборду: 👉🏻 https://cutt.ly/bevliJaj

Також «Доступні ліки» можна замовити через Укрпошту, зателефонувавши на номер 0 800 300 545 і дотримуючись підказок у меню.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора