A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

АСКАНІЙСЬКІ ШКОЛЯРІ ЗНАЙОМИЛИСЯ З КРАЇНОЮ ВРАНІШНЬОГО СОНЦЯ

Дата: 21.06.2017 20:10
Кількість переглядів: 900

Протягом чотирнадцяти червневих днів на базі НВК Асканія-Нова-гімназія діяв  літній пришкільний табір відпочинку з денним перебуванням «Сонечко». Як завжди, основним контингентом табору стали діти початкової школи, а також цього року їм компанію склали й учні 5-8 класів. Роботу табору було сплановано відповідно до указу Президента України №1/2017 «Про оголошення 2017 роком Японії в Україні», а тому всі заходи були спрямовані на знайомство дітей з особливостями історії та культури Країни Вранішнього Сонця.

Кожен день в таборі розпочинався з японської зарядки, а після сніданку на майстер-класах діти знайомилися з Японією та проявляли себе у різних видах мистецтва та інших формах діяльності. У селищній бібліотеці учні читали японські народні казки, вчилися правильно смакувати найпопулярнішій напій під час японської чайної церемонії, на екологічних екскурсіях вивчали японську флору асканійського дендропарку, досліджували тварин зоопарку, батьківщина яких є Японія і не тільки. Слухали японські традиційні музичні інструменти на концерті «Звуки Японії», грали в улюблені рухливі ігри, малювали картини на східну тематику, проявляли дива каліграфії під час запису власних імен ієрогліфами, віртуально відвідували японський театр та кінозал. На заняттях в гуртках удосконалювали навички у роботі з папером (орігамі), презентували на виставках ікебани та інші поробки, проектували повітряних зміїв.

По закінченню табору загони представили матеріали, стосовні темі Японії та поділилися враженнями. Кожен загін був відмічений сертифікатом, що засвідчив плідну роботу учнів у заходах. Варто відзначити вихователів, які підготували дітям насичені екскурсійні програми, розробили унікальні авторські презентації, запропонували ігри та турніри, конкурси та естафети. А тому велика вдячність шановним колегам: М.В. Темляковій, Т.П. Юрченко, Т.А. Стасюк, Н.О. Порохні, Н.Г. Шамрай, О.О. Рубцовій, Є.О. Вздихалкіній, О.В. Скремінській, В.М. Бондаренку, Л.Л. Малик, І.Л. Гуляєвій, Л.Л. Ташкевич, Л.І. Трюхан, Г.В. Столбуненко, Н.В. Дедюх, О.М. Субботіній, Н.О. Мазурян, О.О. Козачок, вожатим Каті Стопкевич, Марині Лисюк, Даші Новокшановій, Олені Суходольській, Лізі Зиборєвій та іншим працівникам табору. Окрема подяка працівникам гуртків М.М. Портновій, В.О. Бондарчуку, співробітникам селищної бібліотеки Т.П. Острянській, І.А. Огородніковій, педколективу ДМШ Асканія-Нова, науковим спрівробітникам БЗ «Асканія-Нова» ім. Ф.Е. Фальц-Фейна та інституту тваринництва «Асканія-Нова» ім. М.Ф. Іванова за велику роботу з дітьми нашої школи. Мабуть, всі діти табору також заслуговують на слова вдячності, адже вони добросовісно виконували вправи, терпляче працювали над проектами та відповідально слухали своїх вихователів.

Хочеться сподіватися, що за час діяльності табору, окрім робочої метушні, кожен з нас відкрив для себе щось нове та поділився цим з дітьми, долучився до прекрасного, в черговий раз продемонструвавши найкращі свої здібності у вихованні молодого покоління.

Відео можна переглянути за посиланням

 

 І.Ф. Терновий, директор

 літнього табору «Сонечко-2017»

при НВК Асканія-Нова-гімназія


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора