Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Новини громади

Дата: від до Скинути

в Асканійському дитячому ясла-садку загального розвитку провели родинне свято присвячене сім'ї

в Асканійському дитячому ясла-садку загального розвитку провели родинне свято присвячене сім'ї

2 листопада 2018 року о 9:00 в Асканійському дитячому ясла-садку загального розвитку провели родинне свято присвячене сім'ї. Були присутні такі шановні гості як: голова селищної ради Свінцицький В. К., начальник відділу освіти, культури, спорту і туризму Цой І. Ф., депутат Вєтрякова О. І.. В теплій, дружній атмосфері відбулися привітання дітей, проводилися заходи по патріотичному вихованню, а також приурочена цьому святу ярмарка

15:47 03.11.2018

Бюджет для громадян ОТГ Асканія-Нова, 2018 рік

Бюджет для громадян ОТГ Асканія-Нова, 2018 рік

В п’ятницю 2 листопада в ОТГ Асканія-Нова вперше відбулась акція «Впливай на бюджет своєї громади», яка була організована селищною радою Асканія-Нова спільно з експертами Громадське партнерство "За прозорі місцеві бюджети".  Акція пройшла зранку на площі ринку, де в цей день зібралось багато жителів громади. Під час акції змогли презентувати вперше розроблений та запроваджений селищною радою «Бюджет для громадян», де в доступній формі викладена інформація про наповнення бюджету громади, використання бюджетних коштів, основні ключові напрямки для розвитку громади. Також, головний бухгалтер Асканійської селищної ради Марина Дудок та бухгалтер Ольга Пилипенко, які активно долучились до акції, змогли профільно роз’яснити зацікавленими жителями інформацію про використання бюджетних коштів та зібрали більше двадцяти пропозицій до бюджету громади на наступний рік. Зібрані пропозиції будуть опрацьовані селищною радою та враховані при складанні бюджету на наступний рік. До інформування та роз’яснення бюджетної інформації активно долучився також заступник голови селищної ради Асканія-Нова Андрій Щербина, директор дитячої юнацької спортивної школи Дмитро Любашенко, менеджер з питань розвитку території та інвестицій Сергій Ведмеденко, юрист ради Роман Станішевський. А також, активну участь в акції та поширенні інформації приймали партнери з Громадської організації «Нова генерація» - Наталі Дорофеєва та Анастасія Климентенко.  Слід зазначити, що пропозиції громада почала збирати ще з початку жовтня, під час масових заходів громади. Так активно долучились жителі громади до надсилання своїх пропозицій під час святкування Дня громади 12 жовтня.  Окрім того, на цьому громада інформаційну кампанію не завершила і найближчим часом планує провести презентації «бюджету для громадян» в інших селах громади, а також під час відкритих зустрічей селищного голови з жителями громади.  Окрім того, ознайомитись з розробленим «Бюджетом для громадян» можна буде перейшовши за посиланням:

10:01 03.11.2018

День громади Асканiя-Нова

День громади Асканiя-Нова

День громади Асканiя-Нова Святкування дня громади розпочалося із ранкового забігу.  Потім перемістилися на стадіон "ASKANIYA ARENA", де відбулися змагання "Нумо дівчата". Ще пізніше відбувся святковий концерт із живою музикою.  А на завершення - святкова дискотека. 

06:49 18.10.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора